Auton Ilmastointihuolto

auton ilmastointihuolto vantaa

Auton ilmastointi parantaa ajoturvallisuutta ja matkustajien mukavuutta. Henkilöautojen ja pakettiautojen ilmastointihuolto edullisesti ja ammattitaidolla Vantaanportin Autohuollossa.

Auton ilmastointilaite sijaitsee auton moottoritilassa. Sen tarkoitus on viilentää autosi sisälämpötilaa tehden sinun ja muiden matkustamisesta mukavaa myös kesähelteillä. Ilmastointi ei ole sama asia kuin auton normaali puhallin. Ilmastointilaite on lisämukavuus, joka löytyy vakiovarusteena lähes kaikista uusista autoista.

Auton ilmastointilaitteen kompressorin rikkoutuminen on yleinen syy ilmastointilaitteen korjaukseen hakeutumiselle. Usein syynä on auton ilmastointilaitteen käyttäminen ilman riittävää määrää kylmäaineita.

Kompressorin tehtävä on paineistaa järjestelmä ja nostaa kaasumaisen kylmäaineen painetta sekä lämpötilaa. Siinä, missä ihmisen sydän huolehtii, että veri kiertää elimistössä, niin ilmastoinnin kompressori huolehtii, että kylmäaine kiertää järjestelmässä.

Rikkoutuneen ilmastointilaitteen kompressorivaurion huomaa ilmastoinnin tehon heikkenemisestä. Auton ilmastointilaite kannattaa huoltaa välittömästi, mikäli sisälle tuleva ilma ei ole enää kylmää vaan haaleaa tai ilmastointilaiteen teho hiipuu.

Auton ilmastointilaitteen rikkoutumisen estät ilmastointilaitteen säännöllisellä huoltamisella, jolloin kylmäaineen määrä pysyy riittävänä ilmastointilaitteessa. Säännöllisillä tarkastuksilla voit olla varma, että ilmastointilaite toimii tehokkaasti ja auton lämpötila ja sisäilma pysyy miellyttävänä.

Tiesitkö?

  • Auton ilmastointilaite kannattaa huoltaa 2-3 vuoden välein.
  • Ilmansuodatin kannattaa vaihtaa kerran vuodessa tai 15 000 kilometrin välein.
  • Teemme ilmastointihuollot- ja korjaukset luotettavasti kaiken merkkisille autoille.
  • Kaikki määräaikaishuollot ja korjaukset tehdään automallin valmistajan huolto- ja korjausohjeita noudattaen.
  • Käyttämämme varaosat täyttävät autonvalmistajien määrittelemät laatuvaatimukset.
  • Valmistajan voimassa olevat tehdastakuut säilyvät huoltomme jälkeen.
  • Huollamme kaikki automerkit